torstai 16. toukokuuta 2013

Lentoa

Sitäpä juuri. Eilen eli keskiviikkona oli taas kouluvalmennusryhmän tunti, ratsunani jälleen Lento-Suukko. Alkuun tehtiin kulmia osittaisilla takaosankäännöksillä, ja tehtävä onnistui meidän osalta tosi hyvin! Avut meni ekasta kerrasta asti hyvin läpi, eikä noissa ollut mitään muutakaan ongelmaa.
Alkuverkassa kevyessä ravissa oli taas vähän sisäpohkeen kanssa ongelmia, ei meinannut mennä kunnolla läpi ja ympyrät jäi aika pieniksi. Tai kyllä se paremmin meni läpi kuin viime kerralla, mutta jäi silti jotenkin vajaaksi. Jonkin aikaa pidin vaan tosi vahvan ulko-ohjan tuen enkä antanut Lentsun karata taivutuksissa sisälle, niin alettiin saamaan pikkuhiljaa paljon sievempiä ympyröitä ja parempia taivutuksia.
Alkuverkkojen jälkeen muut laukkasi keskiympyrällä sillä aikaa kun me käveltiin Lentsun kanssa ympyrän sisäpuolella. Tämä siitä syystä, että Lentsun vahvin osa-alue ei todellakaan ole laukka, työhevosena ja ravitaustaisenakin se meno on vähän päätöntä välillä. Joo, kyllä se laukka pysyy sillä yllä - vähän turhankin hyvin, kun mamma haluis vaan kaahottaa tuhatta ja sataa pää viidentenä jalkana! Hallittu ja pyöreä laukka onkin sitten vähän eri juttu. Otetaan myös huomioon, että oon viimeksi laukannut Lentsulla lähes puolitoista vuotta sitten. Nostettiin laukka harjoitusravista pääty-ympyrällä niin, että sain laukata pitkän sivun ja siirtyä sitten toiselle pääty-ympyrälle, josta raviin. No Lentsuhan jo tiesi mistä on kyse - LAUKATAAN! Sain jonkin verran pidellä sitä ja noi nostot on videoilla aika mielenkiintosta katseltavaa. Ei mulla oo oikein mitään muuta erityistä sanottavaa, kuin että laukat nousi joka kerta ja aina jossain vaiheessa sain siirrettyä Lentsun myös raviin. Kaksi kertaa vasemman laukan nosto ja kerran oikean, oltais otettu toisenkin kerran oikea laukka mutta Lentsun siirto raviin muuttu kokoajan niin paljon vaikeammaksi että katsoin parhaaksi kieltäytyä siitä viimoisesta laukasta. Parempi näin, että jäi edes hiukan parempi fiilis noista.. :D

Ihme kyllä, mutta noiden laukkojen jälkeen mä pystyin silti pitämään Lentsun ihan rauhallisessa harjoitusravissa. Välillä jouduin ottamaan käyntisiirtymiä, mutta muuten ihan kiva. Tehtäväksi saatiin mennä ensin lävistäjiä ihan normaalissa tempossa niin että keskityttiin teiden ratsastamiseen, sitten vaihdettiin tehtävää niin, että lävistäjälle tuli ravilisäykset. Lentsu kuumeni niistä hiukan ja koitti nostaa laukalle, joten noi jäi meidän osalta vähän kehnoiksi. Loppuverkat sujui taas ihan rauhallisissa ja rennoissa merkeissä. Mamma olikin tunnin jälkeen aivan uupunut ja litimärkä hiestä! Raukalla vielä talvikarvaaki päällä.
Laitan tässä jonain tulevana päivänä vähän videota Lentsusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti