lauantai 12. tammikuuta 2013

Alku aina vaikeaa..

Ajateltiin aloittaa tää blogi kertomalla vähän meistä ja meidän hevospuuhista. Kirjotetaan tää postaus yhdessä mutta jatkossa suurin osa tulee jomman kumman kirjoittamana :)

Ollaan 17-vuotiaat tytöt Haminasta ja käydään Harun hevostilalla. Meillä on kaksi nuorta hoitohevosta, Darcy ja Rahel, joita liikutellaan muutaman kerran viikossa, kuten juoksutetaan tai irtohypytetään. Selässä me ei olla vielä hirveesti oltu, mutta itseasiassa juuri huomenna olis tarkoitus ratsastaa. Noiden hevosten lisäks käydään vakiotunneilla, ratsastaan viikonloppuisin tallin hevosilla ja tehdään tallihommia, eli blogi keskittyy pääasiassa meidän tallielämään :)

Tänään juoksutettiin kakarat. Käynnissä Darcy meni ihan hyvässä tempossa, ravit ei sitten olleet ihan niin hyviä. Jouduin jatkuvasti ajamaan sitä äänellä eteenpäin että ois ravannut kunnolla eikä tiputtanut käynnille, joitakin hyviä pätkiä se välillä näytti. En oo varmaan kuin kerran saanut siltä laukkaa pyörimään kunnolla liinassa eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Pari laukka-askelta ja tiputti heti käynnille, sillä on joku ongelma tossa liinassa laukkaamisessa. Tyydyin sit muutamaan nostoon ja otin vielä hetken ravia, joka oli laukkojen jälkeen paljon parempi, raasu ilmeisesti innostu :D Taluttelin loppuun narussa ja luovutin liinan Hannalle joka juoksutti Rahelin.
Rahel ei tuntunu laiskalta ravissa, mutta liikku kuitenki alkuun melko tahmeesti. Liinassa laukkaaminen on Rahelille hieman hankalaa, sillä silloin se ei saa tarpeeksi tilaa ja liukastelee paljon, jonka seurauksena rikkoo aina raville. Otimme siis laukat ihan pienissä pätkissä, jolloin laukka oli sujuvaa. Laukkojen jälkeen Rahel ravasikin huomattavasti reippaammin. Tosin jossain vaiheessa se teki jonkun ihme äkkikäännöksen ja pysähtyi kuin seinään :D Yleisesti ottaen kuitenkin voi sanoa että ihan hyvin meni. Huomenna pääsenkin sitten pitkästä aikaa Rahelin selkään, saa nähdä mitä siitä tulee. Aikaisemmin se ei ole turhia hötkyillyt, ja on myös liikkunut kiitettävästi eteenpäin. 
Rahel
Darcy
Kun oltiin juoksutettu niin otettiin vähän yhteiskuvia hepsujen kanssa :)

2 kommenttia: