lauantai 2. helmikuuta 2013

Viikko täynnä yllätyksiä

Torstaina olin estetunnilla. Tallille oli tullut maanantaina uus heppa, Ossi,  jonka ois tarkoitus olla mukana tunneilla. Me saatiin ite valita hepoista et kellä mennään. Amanda oli utelias näkemään millanen Ossi on ratsastaa, joten käski sit mun kokeilla sitä. Oli ihan jännää ku kukaan ei tienny miten Ossi hyppää, eikä se muutenkaan ollu ollu vielä tunneilla kun vasta yhen kerran. Aluksi me mentiin pitkillä sivuilla ravipuomeja, jotka sit myöhemmin jätettiin pois ja toiselle sivulle tuli kavaletti. Ossi tuntu innostuvan jo pelkistä ravipuomeista, ja välillä mentiin niittenkin yli kun ois ollu joku isompikin este kyseessä. Mulla tuli ongelmia sen kanssa siinä vaiheessa tuntia kun alettiin laukkailemaan. Ossi on älyttömän herkkä suustaan, eikä siedä yhtään jos jää roikkumaan ohjiin, etenkään sisäohjaan. Lisäksi sillä on muutenkin hurjan iso ja reipas laukka, ja musta alkoi tuntua että kaahataan, enkä enää osannut istua rennosti sen selässä. Toisinsanoen siis oli ihan vaan mun oma vika, että se laukka meni miten meni kera mitä ihmeellisimpien potkujen ja hyppyjen. Lopulta kun sain kroppani rennoksi, käteni kevyiksi ja vakaiksi, alkoi ponikin rentoutua. Varsinainen hyppääminen sujui suurimmalta osalta hyvin, Ossi ponnisti sopivalta etäisyydeltä esteelle, ja oli aina menossa eikä kytännyt tai kieltänyt kertaakaan. Hyppytekniikka sillä oli kyllä hiukan erikoinen, mutta siihen saattoi vaikuttaa kentän pohja, joka oli liian pehmeä hyppäämiseen. Kaiken kaikkiaan tykkäsin Ossista ihan hurjan paljon, ja toivon että pääsen sen kanssa tunneille jatkossakin.


Ossi

Perjantaina mentiin päivällä tallille, siivottiin parit karsinat ja juoksutettiin Darcy ja Rahel. Mitään erikoista ei oikeastaan tehty.

Launtaina käveltiin taas vaihteeksi tallille. Alkuperänen suunnitelma oli, että liikutetaan Darcy ja Rahel, tehään tallihommia, joiden jälkeen lähetään suoraan Amandalle, tehään kaikkea kivaa ja sunnuntaina lähetään Apassionataan, mutta.. no, tuli pari muuttujaa matkaan, niistä sitten Amanda itse kertoo myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti